Asfaltbanen EKVH lukket 22.04. til 12.05.2014

Skrevet af webmaster til . Sendt til Forside

Vesthimmerland Kommune lader meddele:

Asfaltbanen 11/29 på Vesthimmerlands Flyveplads skal have ny overfladebehandling. Vesthimmerland Kommune har bestilt asfaltfirmaet til at gå i gang tirsdag den 22. april 2014 (lige efter påske). Derfor vil asfaltbanen blive lukket med NOTAM fra tirsdag den 22. april og til og med mandag den 12. maj 2014.

Forseglingen skal ligge i et par uger som minimum, inden opstregningen kan udføres, da bemalingen ellers vil krakelere. Da luft- og overfladetemperaturer skal være mindst +10 grader Celsius, og der ikke må være regnvejr, inden behandlingen af banen kan udføres, er det jo ikke sikkert, at arbejdet bliver udført som planlagt, men vi håber det bedste,

Græsbanen vil være åben i tidsrummet, men der må ikke må køres på asfaltbanen!

Som tidligere annonceret kommer European Golf Tour omkring Gatten i uge 33 og dermed forventes en del ekstra trafik på EKVH. Denne trafik vil formodentlig indebære turboprop og enkelte mindre business-jets, som er ret ømfindtlige for uønskede emner i motoren, som f.eks. små sten. Dermed vil vores nuværende asfaltbane 11/29 indebære en væsentlig risiko for skader på disse motorer.

Efter samråd mellem kommunen og brugerne har kommunen derfor besluttet af afsætte penge til vedligeholdelse af banen, som dermed også betyder mindre skader på Aviators fly under flyslæb og propeller, når man starter fra asfaltbanen, hvor der nu er så mange løse sten, at flyslæb til tider er lidt som at sidde i en haglbyge af småsten med lakskader til følge. Dette problem løses nu med kommunens ovenstående meddelelse omkring midlertidig lukning og renovering af asfaltbanen. Heldigvis kan vi stadig benytte græsbanen i fuldt omfang og arbejdet får derfor ingen indflydelse på vores aktivitet i perioden.