Bliv pilot fordi:

Skrevet af webmaster. Sendt til Vil du være pilot?

Bliv pilot, fordi svæveflyvning er lækkert!

Som svæveflyvepílot får du oplevelser, sport og udfordringer. Topfart 280 km/t. Samtidig er svæveflyvning den sikreste, sjoveste, nemmeste og bedste måde at blive pilot på.

Kontakt: skolingschef Jens Bonderup Kjeldsen tlf. 40552424

Vidste du at:
- det er en fantastisk følelse at hænge oppe i himlen blandt skyer og musvåger og have hele verden foran dig alene i dit "eget" svævefly.
- du kan blive pilot på mindre end et år, og at du kan starte med at flyve, når du er 14 år.
- svæveflyvepiloter bliver bedre piloter, end dem der starter med motorflyvning.
- du i et svævefly kan flyve hele dagen og flere hundrede kilometer med høj hastighed.
- svæveflyvning ikke er dyrere end andre sportsgrene; ca. 1000 kr pr måned alt inklusive.
- der svæveflyves lige over hovedet på dig stort set hver dag hele sommeren.
- svævefly ikke falder ned; de er bygget til at svæve.

Svæveflyvning er en sport i et frisk luft og med masser af fysisk udfoldelse. Her kombineres de flotte naturoplevelser, spændende opgaver og gode reaktionsevner.

Svæveflyvning kan være oplevelsesflyvning, hvor du bare leger fugl, kan være elitesport på højt plan, eller måske luftakrobatik. Det er dig, der som pilot bestemmer, hvorledes en flyvedag skal opleves.

Kontakt: kig ud i klubben i weekenderne

Kig ud i klubben i weekenden, vi flyver lørdag fra kl. 09:00, søndag fra kl. 09:00 og fra 1. maj har vi også skoleflyvning onsdag fra kl. 16. Kig ud til os og få en prøvetur eller går direkte i gang med skoleflyvningen. Det kræver ikke andet af dig, end at du har lyst og nysgerrighed og husker solbrillerne! Vi flyver fra først i april til slutningen af oktober. Hvis det regner eller stormer, aflyses flyvedagen. Du kan læse mere om at blive svæveflyvepilot på Dansk Svæveflyver Unions hjemmeside.

I danske svæveflyveklubber inkl. Aviator flyves kun seriøs svæveflyvning, og under ingen omstændigheder kan polterabend-arrangementer o.l. blandes med svæveflyvning.

Det med småt: Før den første flyvetur skal du købe et prøvemedlemskab á 300 kr (det har bl.a. noget med forsikringer at gøre) inkl. en spilstart eller 950 kr inkl. ti spilstarter. Du kan melde dig ind og starte på undervisning samme dag. Det kræver blot, at du udfylder indmeldelsesblanketten og betaler, før flyvning hhv. undervisning påbegyndes. Husk at få forældre eller værges underskrift, hvis du er under 18 år. Når du efter de 10 starter er blevet helt vild med svæveflyvning, melder du dig ind som almindeligt medlem og så er du godt i gang og en del af klubben. Det koster ca. 1000 kr pr måned at være være almindelig svæveflyver alt inklusive fx helbredserklæring og al den flyvning du overhovedet kan overkomme; jo mere flyvning desto mere får du for pengene.