Termikkort, ICAO-kort, svæveflyvekort

Skrevet af webmaster. Sendt til Alt om klubben

Termikkort
Formålet med termikkortet er at sprede den viden, som erfarne svæveflyvere har med sig på strækflyvning, for at flere kommer ud at flyve stræk. Kortet er tænkt som et planlægningsmiddel forud for strækflyvninger. Kortet er ikke en «facitliste», men gengiver normale termikforhold i vindstille vejr under normale klimatiske forhold på en normal svæveflyve-sommerdag. Kortet er baseret på Frank Sandeløvs 35 års erfaring som svæveflyver og trafikflyver i det jyske luftrum med inspiration fra Ib Braes' termikkort fra 1970'erne.


Vendepunkterne er ikke en komplet gengivelse af den samlede liste fra Termikligaen; der er lidt flere end vist på kortet. Udvalget af vendepunkter er truffet således, at der i de fleste tilfælde vil være et vendepunkt indenfor rækkevidde.

Kortene er lavet, så du selv kan printe på A3-papir. Du kan hente kortene gratis her:
Termikkort Himmerland og Østjylland
Termikkort Midtvestjylland

ICAO-kort
Her kan du hente det gældende ICAO-kort.

Svæveflyvekort
1:500.00 på den ene side og 1:600.000 på den anden, og plastfilm på begge sider.
midtjylland.JPG
Danmarkskortet: 175,- pr stk.
Bjarne Sørensen / 26309968 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Herning Svæveflyveklub

Luftrum Billund
For første gang i Jylland er der luftrum af klasse C, hvor det er obligatorisk at bruge transponder. NAVIAIR har lavet en fin beskrivelse af zone-forholdene omkring Billund.
Folderen kan hentes som PDF-fil ved at klikke her.