Regler for kørsel med golfvogne, wirehenter, traktor mv.

Skrevet af Lars Brodersen. Sendt til Alt om klubben

Hvem må køre vore golfvogne?

Det er et forsikringsmæssigt spørgsmål, hvilket betyder at hvis man kører med en golfvogn og ikke opfylder mindst et af nedenstående betingelser (ud over medlemsskab af klubben), SÅ DÆKKER FORSIKRINGEN IKKE - og dermed hænger man selv på regningen!

Generelt gælder det at føreren skal være medlem af AVIATOR + opfylde mindst et af nedenstående krav.

1. Personer med kørekort til bil (min. 18 år, den nye 17 års regel er ikke nok)
2. Personer med traktorkørekort (kan erhverves fra man er 16 år)
3. Personer med knallertkørekort (kan erhverves fra man er 15 år) + eneflyvningstilladelse

Det er kun i forbindelse med nr. 3, at eneflyvningstilladelse er et krav.

Det betyder at vore unge elever bør få et knallertkørekort hurtigst muligt, når de fylder 15!!
 

Nedenstående er klippet fra Forsikringsklubbens Beretning 2016 (13. februar 2017) - bemærk den understregede tekst vedr. golfvogne
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Motoransvarsforsikringer til klubbernes uindregistrerede motorkøretøjer:

Forsikringsklubben har siden 1. januar 2008 tilbudt motoransvarsforsikringer til klubbernes uindregistrerede motorkøretøjer med over 20 HK igennem forsikringsselskabet Concordia / Himmerland.
Den årlige præmie er pr. 1. januar 2017 på kr. 845,- pr. motorkøretøj.

Alle selvkørende motorkøretøjer op til 20 HK er gratis dækket af DIF-Forsikringsordningen, men det omfatter kun små græsslåmaskiner og lignende til ejendommens drift.
 
Klubbernes selvkørende køretøjer, traktorer samt uindregistrerede biler kan betjenes af klubbens medlemmer såfremt de har et kørekort til traktor (16 år) eller til bil (18 år), ikke den ny 17 års regel.
 
Forsikringsklubben har aftalt med forsikringsselskabet at lastbiler monteret med spil, som kun kører på flyveklubbens eget område, kan føres at medlemmer med almindeligt lille kørekort (B) op til 3500 kg.
Spil som ikke er selvkørende, men trækkes af andet køretøj, skal ikke omfattes af en motoransvarsforsikring, da det er omfattet af det trækkende motorkøretøjs motoransvarsforsikring.
 
Golf-vogne skal i lighed med de øvrige uindregistrerede køretøjer have en motoransvarsforsikring, men kan nu betjenes af DSvU-medlemmer med minimum knallert kørekort (15 år i 2017). Det er det et forsikringsmæssigt krav, at føreren har et kørekort til bil eller traktor (18/16 år), men vi har igen forhandlet en lempelse med forsikringsselskabet, således at golfvogne kan føres af DSvU- medlemmer med knallertkørekort samt opnået A-Diplom. (eneflyvningstilladelse).

Der var ved årsskiftet 100 motoransvarsforsikringer i kraft. (fremgang på 3 stk.). Der mangler fortsat enkelte større klubber i denne billige og fordelagtige ordning.

Vi skal gøre opmærksom på, at uanset om man ejer sin egen plads eller ej, så er pladsen at betragte som en offentlig plads. De uindregistrerede køretøjer, man anvender i den daglige drift, skal være ansvarsforsikret, og klubben løber en unødvendig risiko, hvis der ikke tegnes motoransvarsforsikringer på disse køretøjer.

Det er kun Forsikringsklubbens motoransvarsforsikring som tillader 15-årige DSvU-medlemmer med A-Diplom samt knallert kørekort at være fører af golfvogne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------